Főoldal arrow Szakrendeléseink arrow Intimlift és Intimlift Plus
Intimlift és Intimlift Plus
 
Hüvelyfiatalítás Femilézerrel
 

A hüvelyrevitalizálás a már az arc fiatalításánál jól bevált lézeres technológiával, de a hüvely anatómiai elhelyezkedéséhez és hámfelületének regenerálására alkalmassá tett egyedi CO2 lézerberendezéssel, a Femilézerrel történik.

Az Intimlift során a Femilézer optikai szerkezete a lézersugarat apró pontokra bontja szét, melyeket a hüvely belső falára összpontosít. A lézerimpulzusok kevesebb, mint egytized másodpercig tartanak. Az érintkezési pontban a lézersugár apró szövetrészt távolít el. Egy-egy lyuk átmérője körülbelül az emberi hajszál átmérőjének felel meg.

A hüvely regenerációja során új, rugalmasabb, egészségesebb hám- és kötőszövet képződik a lézersugár behatolásának helyén és környékén. Ez a folyamat megegyezik az arcfiatalítás koncepciójával.  A lézersugár a pontok közti területet is felmelegíti és ezzel a kötőszövet sejtjeit elasztin és kollagén képzésére serkenti melyek az egészséges szövet építőelemei. Az intimrejuvenációs lézerkezelés hatására megfiatalodott elasztikus, egészséges szövet keletkezik. Javul a vérellátás a szövetek tónusa, csökken a fájdalom, javul a szexuális és vizelési funkció.

 

Milyen előnyökkel jár az Intimlift és mennyi a gyógyulási idő?

A Femilézerrel (speciális frakcionált lézer) végzett hüvelyfiatalítás, mely világszerte sikeresnek bizonyul, Magyarországon elsőként az Alfa-Med Klinikán érhető el. A kezelés kevés kockázatot hordoz magában és gyakorlatilag fájdalommentes.

A kezelést követően nincs gyógyulási idő.

Fontos tudni, hogy bár a legtöbb nő alkalmas a kezelésre, vannak kizáró tényezők. Ezért a kezelés előtt minden páciensnek részt kell vennie egy konzultáción, ami alapján eldöntjük az alkalmasságot. Bár a kezelés a hormonpótláshoz hasonló eredményt kínál- néhány páciensnek a tünetek megszüntetéséhez további gyógyszeres vagy sebészi kezelésre lehet szüksége.

 

Az Intimlift eljárás haszna:

A hüvelyi szövetek minőségének és elaszticitásanak javulása, a hüvely vérellátásának javulása, a hüvelycsatorna feszesítése, és az öregedő, sérült, irritált szövetek megfiatalítása. A femilézeres kezelés segít a hüvely pH-jának normalizálódásában és csökkenti a visszatérő fertőzéseket az estek legtöbbjében. A normál hüvelyi környezet visszaállítása és a megjavult szövetminőség javítja a hüvelyváladék termelését.

 

Milyen panaszok esetén ajánlott az Intimlift?

Az Intimlift alkalmas a menopauza alatt és után, a petefészek eltávolítása után tapasztalható (a hormonhiány miatt fellépő) hüvelyi problémák, és egyéb nőgyógyászati-, uro-genitális panaszok enyhítésére, megszüntetésére:

-      stressz inkontinencia,

-      fájdalmas közösülés,

-      hüvelyfal sorvadás,

-      visszatérő fertőzések,

-      viszkető, égő érzés vagy szárazság,

-      szülés után meggyengült hüvelyfal, megnyúlt izomzat…

A kezelés nem váltja ki a hormonpótlást vagy a hüvelyproblémák sebészi kezelését minden nőnél, de azoknál, akik alkalmasak a kezelésre egy új kevésbé invaziv és nagymértékben hatékony lehetőséget jelent.

 

Ki végzi az Intimlift kezelést?

Klinikánkon női szakorvos végzi az intim rejuvenációs kezelést.

A Femilézerrel kezelő orvosok kiterjedt tapasztalattal rendelkeznek a női egészség, ún. „womens health”  területén, valamint teljes körű  speciális  képzésben részesültek a hüvely megújító lézerkezelésről.

 

Mi az Intimlift kezelés menete?

A Femilézer behelyezését megelőzően steril gézt helyezünk a hüvelybe, hogy azt minél jobban kiszárítsuk. Ezt követően a lézer szondát/aplikátort a hüvelycsatornába vezetjük.

A páciens a Femilézer kezelés alatt enyhe, a legtöbb nő számára fájdalmatlan vibrációt érez a hüvelycsatornában.

A kezelés befejeztével az aplikátort eltávolítjuk a hüvelyből.

Az Intimlift kezelés kb. 15 percet, előkészülettel együtt 30 percet vesz igénybe.

A femilézeres hüvelyfiatalítás után a nők folytathatják a normál napi tevékenységüket, azonban az intenzív testmozgás és forró fürdő nem javasolt, valamint a beavatkozást követően 1 hétig hüvelyi közösülés kerülendő.

 

Milyen tartós az Intimlift eredménye és hány kezelés szükséges?

Számos páciens kezeléséből az a következtetés vonható le, hogy a legtöbb esetben 3 kezelés szükséges az optimális eredmény eléréséhez.

A legtöbb páciens már az első kezelés után jelentős javulásról számol be, azonban  javasolt a következő kezelések felvétele, hogy biztosítsuk a leghatékonyabb és legtartósabb hüvelyfiatalító eredményt.

Az Intimlift kezelés eredménye nagyon jó, azonban az eredményesség mértéke páciensenként különbözhet.

A kezelt tünetek többsége a menopauzával összefüggésben lecsökkent hormonszint következtében lép fel, ezért ha továbbra is fennáll az ösztrogén termelés hiánya néhány tünet visszatérhet.

Orvosi javaslatra a páciensek ismételt kezelésben részesülhetnek, amennyiben tüneteik visszatérnek.

 

Mennyibe kerül az Intimlift kezelés?

A hüvelyfiatalító kezelést jelenleg a társadalombiztosítás nem fedezi.

Egy kezelés ára 150.000 Ft. A tartósan megmaradó eredmény eléréséhez 3 kezelés javasolt. A 3 kezelés az alábbi árakon érhető el: 150.000 Ft / 150.000 Ft / 100.000 Ft.

A személyre szabott ár a kezelési tervben javasolt kezelések számától függ.

A kezelési tervet a konzultáció során a kezelni kívánt tünetek jellege és súlyossága, klinikai szükségessége alapján állítjuk fel.

Javasolt az eredeti tervhez ragaszkodni a páciensnek akkor is, ha már az első kezelést követően jelentős javulást észlel. A megbeszélt időközökkel végzett ismételt kezelések biztosítják a hosszabban tartó eredményt.

A kezelés iránt érdeklődőknek javasoljuk, hogy vegyék fel a kapcsolatot az Alfa-Med Egészségközponttal, ahol részletesebb információt kaphatnak.

 

A hüvelyi problémák

 

Az ösztrogénszint csökkenése és a hüvelyatrófia (hüvelysorvadás) az alábbi esetekben fordul elő:

menopauzát követően,

- periomenopauzában (a menopauzát megelőző években),

- sebészi menopauzában (mindkét petefészek eltávolítását követően),

- a medencedaganat kezelésére alkalmazott radiológiai besugárzását követően,

- daganatkezelésre alkalmazott kemoterápiát követően,

- mellrákkezelésére alkalmazott hormonkezelés mellékhatásaként,

- szoptatás  alatt…

 

A hüvelyatrófiával járó komplikációk:

-  a hüvelyfal sorvadásával nő a hüvelyi fertőzésekre való hajlam,

- a sorvadás következtében a hüvely savas pH-ja változik, mely bakteriális és gombás fertőzésre hajlamosít,

- a hüvelyatrófiához kapcsolódva vizelettartási problémák léphetnek fel (Urogenitális sorvadás). Megnövekedhet a vizelés gyakorisága vagy sürgőssége, vagy a vizelés égő érzéssel járhat. Sokan húgyúti infekciókról vagy inkontinenciáról, vizelettartási nehézségről számolnak be.

Bár a stressz inkontinencia gyakori a klimacteriumban, ennek a hüvelysorvadással való összefüggése nem teljesen tisztázott. 

 

Hüvelysorvadás

Különböző életkorban számos nőt érint. Összefügghet a menopauzával, a szüléssel, életmódhoz kötődő hormonális változással, testsúly problémákkal és más egészségügyi problémákkal.

A hüvelyatrófia a szervezet ösztrogén termelésének csökkenése következtében kialakuló elvékonyodással, kiszáradással és a hüvelyfal gyulladásával jár.

Bármilyen életkorban kialakulhat, amikor az ösztrogén termelés lecsökken, azaz nem csak a menopauzában lévő nőknél fordul elő.

A sorvadás a fájdalmas szex (dyspareunia) egyik leggyakoribb oka.

A leggyakoribb tünetek a hüvelyfal meglazulása, az izomtónus csökkenése és a  hüvelyfal rugalmasságának csökkenése.

Az érzéscsökkenés és a diszkomfort a hüvelyatrófiában szenvedő nő számára a szexuális életet nem teszi örömtelivé.

Az Intimlift kezelés hatására keletkezett új szövet visszaadja a hüvelyfal  rugalmasságát elaszticitását. A kezelést követően a hüvely szűkebb lesz, a hüvelyfal könnyebben tágul és a  váladéktermelés is javul.

 

Fájdalmas közösülés (dyspareunia)

Számos nő szenved ettől a problémától, különösen menopauzában. A menopauzában a nők hüvelysorvadása és az ösztrogén szint csökkenés a hüvelyváladék termelésének csökkenését vagy hiányát eredményezi. Ez a közösülést kellemetlenné teszi.

Ismételt hüvelyi szülés, hegesedés, a gátmetszés helyén kialakuló heg is kellemetlenné, fájdalmassá teheti a közösülést.

A dyspareunia esetén minden behatolás fájdalmas, de akár egy tampon felhelyezése is mély belső fájdalommal járhat. Az elégtelen váladéktermelés, trauma vagy irritáció, gyulladás csak súlyosbítja a dyspareuniában szenvedő páciens helyzetét. A dyspareunia tünetei is csökkenek vagy megoldódnak a Femilézer kezelés hatására.

A kezelést követően a hüvelyfal vastagabb, rugalmasabb, a hüvely belső felülete erősebb, a váladéktermelő sejtek aktívabbak lesznek.

A kezelés hatására a hüvelycsatorna szűkebb, de rugalmasabb lesz, a váladéktermelés növekszik, a hüvely belső rétege megfiatalodik.

 

Visszatérő hüvelyi és húgyúti fertőzések

Ezek a fertőzések bármely életkorban előfordulhatnak.

A húgyúti fertőzések fájdalommal, vizelés közben égő érzéssel, gyakori vizelési ingerrel járnak általában.

A candida fertőzést, melyet hüvelyfolyásként szoktak emlegetni, a hüvelyben a Candida gomba túlszaporodása okozza. Tünete lehet viszketés, égő érzés, és  folyás. A gyulladás tartósan fennáll, vagy visszatér, ha a hüvely pH-ja nő, és ezzel elősegíti a kórokozók fennmaradását.

Az egészséges hüvely kissé savas pH-jú. A hüvelysorvadás a pH növekedését eredményezi a hüvelycsatornában, mely kedvez a nem gyógyuló, vagy visszatérő húgy-ivarszervi fertőzéseknek.

A hüvely rejuvenációs Femilézer kezelés segít a hüvely pH normalizálásában, így csökkenti  a visszatérő fertőzések gyakoriságát.

A friss szövet keletkezése és a megnövekedett hüvelyi vérellátás segíti a váladéktermelés helyreállítását. A kezelés hatására csökken a hüvelyi pH (savasabb lesz a hüvely), mely segíti a hüvely „jó baktériumainak” növekedését.

Ezek az egészséges baktériumok erős védő hatással rendelkeznek és a savas kémhatással együtt a hüvely egészségének visszaállításához vezetnek.

 

Inkontinencia

A sürgető vizelés, vagy detrúzor instabilitás, ami egyszerűen hólyaggyengeségre vezethető vissza, hirtelen fellépő, sürgető vizelési ingert okoz.

A detrúzor a húgyhólyagot támasztó izom, mely relaxált állapotban marad, ahogy a húgyhólyag telik. Az emberek többsége a hólyag megteltével fokozatosan érez vizelési ingert. A sürgető vizelési ingerben szenvedők nem tudnak várni a vizeléssel.

A detrúzor izom és az elülső hüvelyfal gyengesége a húgyhólyag alátámasztásának csökkenését eredményezi, ami állandó vizelési ingerhez vagy váratlan, hirtelen vizeletürítéshez vezethet.

A húgyvezeték elmozdulása terhességben, szülést követően, vagy menopauzában szintén inkontinenciához vezethet.

A frakcionált CO2 lézerkezelés az arra alkalmas pácienseken jelentősen javítja a hüvelyfal tónusát és rugalmasságát. Az Intimlift kezelés serkenti  a hüvelyfalban az új és egészséges szövete keletkezését.

A hüvely elülső fala, mely a detrúzor izmot támasztja alá, a megerősödésével és fokozott rugalmasságával erősíti a húgyhólyagot, és ezzel csökkenti az inkontinencát.

Az elülső hüvelyfal lézerkezelés következtében kialakuló erősítése segíti a húgyvezeték visszahelyeződését a megfelelő pozícióba, ezzel csökkenti a nyomást, ami a nem kívánatos vizeletcsöpögés megszűnéséhez vezet. 

 

 

Próbálja ki az Intimlift Plus-t!

Az Intimlift Plus kezelés magában foglalja a hüvely revitalizálását, és ezen túlmenően a külső nemi szervek karboxiterápiás kezelését is. Ezzel a kezeléssel nem csak a hüvely fiatalodik, hanem az egész szeméremtest is!

 

 

 

 
< Előző   Következő >
Futanet