Főoldal
Injekciós zsíroldás

 

szortelenites.jpg 

Cellulitisz kezelés mezoterápia segítségével

Sokaknak okoz gondot a comb és a fenék területén megjelenő "narancsbőr". Ennek kezelése a kötőszövet stimulálásával történik. Egy nagyon vékony injekciós tűvel, csaknem fájdalommentesen juttatjuk a hatóanyagot a zsírszövetbe. Ennek hatására a zsírsejtek kisebbek lesznek, illetve feloldódnak. Ezzel egy időben fokozódik a vénás és a nyirokkeringés, mely segít a lebomló zsírsejtek, valamint a felesleges szöveti folyadék eltávolításában.

Általában 10-15 db, heti rendszerességgel megismételt mezoterápiás kezelés szükséges a megfelelő eredmény eléréséhez. 

 

Helyi zsírbontás 

Bizonyos testtájainkon a sportolás ellenére sem tűnik el a felesleges zsír. A cellulitisz kezelésénél leírt módon a zsírszövetbe beadott hatóanyagok a kötőszövet stimulálásán keresztül feloldják a zsírsejteket, így ezek kisebbek lesznek. A fokozódó helyi keringés a kiválasztó szervekig juttatja a feloldott zsírt, melyek pedig eltávolítják azt a szervezetből. A mezoterápiás kezelés eredménye 5-8 cm-rel vékonyabb testtájék. Ha azonban a páciens diétázik, és testmozgást is végez a kezelésekkel párhuzamosan, akár 15 cm is lehet a körfogatcsökkenés. A lazább, puhább zsírszövet jobban reagál, mint a kemény, erősebb kötőszöveti rostokkal átszőtt. Ilyen típusú zsírszövetük van a férfiaknak, ezért náluk lassabb és mérsékeltebb az eredmény.

Minden olyan testrész kezelésére alkalmas ez az eljárás, ahol szeretnénk a zsírszövet mennyiségét csökkenteni, illetve a bőr feszességén javítani. De a legproblémásabb területek a toka, a hát felső része, a felkar, a csípő, a has és a térd belső felszíne. E területeken gyakran a zsírleszívást követően is szükség van a mezoterápiára kiegészítő kezelésként. hasmeres.jpg

A mezoterápia eredményessége a zsírleszívással vetekszik, előnye azonban, hogy nincs szükség altatásra, így nem kell a kórházban tölteni egyetlen éjszakát sem.

A mezoterápiás kezelések széles körben alkalmazhatóak, minden 18-75 év közötti egészséges páciens számára ajánljuk a kezelést. Itt is vannak azonban kivételek: az állapotos hölgyek, gyermeküket még szoptató édesanyák, inzulinnal kezelt cukorbetegek, agyvérzésen átesett páciensek, szívgyógyszereket szedők, rákos megbetegedésben, komolyabb általános betegségben esetleg autóimmun betegségben szenvedők. További kizáró ok a szója, vagy benzylalkohol allergia, a vérkeringési zavar, vagy rossz állagú heges bőr a kezelt területen, a kezelt terület körüli fertőzés, vagy az 5mg/napnál magasabb dózisú szteroid szedése, cytostatikus kezelés, illetve az antikoaguláns kezelés.

 

A kezelés menete:

A bőr alapos fertőtlenítését követően egy háló rácspontjainak megfelelően bőr alá, a zsírszövetbe injektáljuk a gyógyszerkoktélt, enyhén átmasszírozzuk, majd fedőkötéssel látjuk el.

A beavatkozás során fájdalmat nem, csupán apró csípéseket érezhet a páciens, mivel a szúrások nyomán kontrolált gyulladást hozunk létre a zsírszövetben, amely enyhe duzzanatot, viszketést, zúzódásérzést, kipirosodást idézhet elő. Az említett kellemetlenségek maximum 1 hétig állhatnak fenn. A kezelések igazi eredményét kb. 4 hét elteltével észlelheti a páciens. A Network Lipolysis protokollja szerint 3-5 kezelés ajánlott a kezelések közt 4-8 hét szünettel. Ez természetesen eltérhet a különböző hatóanyagú kombinációk esetében.

 

A kezeléseket Dr. Kolat Zsuzsanna Bőrgyógyász, Kozmetológus, lézerspecialista szakorvosunk végzi.

 

 
< Előző   Következő >
Futanet